Udvid filter
Mercedes-EQ EQA
___

 

EQA er vores mest kompakte elbil, men samtidig også vores mest populære. Det giver god mening, for modellen kører helt fremragende og er fyldt med lækkert udstyr - og så endda til en attraktiv pris. EQA 250 er oplyst til at kunne køre op til 427 km på en opladning, hvilket er rigeligt til de flestes behov, og så byder den på 190 hk. Savner du alligevel lidt ekstra af det velkendte elbils-skub, så vil topmodellen EQA 350 4MATIC med 292 hk nok friste - og som ovenikøbet må trække op til 1.800 kg på krogen!

Fælles for dem alle er det lækre og bløde optræk, en lækker kabine og så er de helt i top, når det kommer til sikkerhed og komfort. EQA er baseret på GLA SUV modellen og det giver både et dynamisk design, men også en høj indstigning, højt til loftet, og et højt niveau af køreglæde og komfort.

 

Alle stjerner får et ansigtsløft.

Det gælder også vores EQA, som i slut 2023 (som en 2024 model) kommer i en faceliftet udgave, der frisker eksteriør og interiøret op, har ekstra rækkevidde samt tilføjer den nyeste teknologi til multimedierne , et nyt ratdesign, opdaterede førerassistenter osv. Da vi ikke har modtaget disse endnu, vil denne oversigt tage udgangspunkt i den nuværende model/pre-facelift. Der vil dog forekomme billeder af den nyeste også.

Populære modeller.

Gældende for standardmodel med standard hjulmontering.
Informationerne er vejledende.


EQB 250
En god mellemting

Rækkevidde: 492 km* WLTP
Batterikapacitet: 66,5 kWh.
Ydelse: 190 hk. / 385 Nm.
0-100 km/t: 8,6 sek.
Drivende hjul: Forhjulene
Trækvægt: 750 kg.

EQB 250+
Længste rækkevidde

Rækkevidde: 530 km* WLTP
Batterikapacitet: 70,5 kWh.
Ydelse: 190 hk. / 385 Nm.
0-100 km/t: 8,6 sek.
Drivende hjul: Forhjul
Trækvægt: 750 kg.

EQB 300 4MATIC
Kræfter og firehjulstræk

Rækkevidde: 436 km* WLTP
Batterikapacitet: 66,5 kWh.
Ydelse: 228 hk. / 390 Nm.
0-100 km/t: 7,7 sek.
Drivende hjul: Firehjulstræk
Trækvægt: 1.800 kg.

EQB 350 4MATIC
Den mest potente

Rækkevidde: 420 km* WLTP
Batterikapacitet: 66,5 kWh.
Ydelse: 292 hk. / 520 Nm.
0-100 km/t: 6,0 sek.
Drivende hjul: Firehjulstræk
Trækvægt: 1.800 kg.

*De oplyste rækkevidder er de officielle tal, men det faktiske forbrug påvirkes af faktorer som kørestil, om bilen forklimatisereres, terræn samt vejr- og temperaturforholdene. Dette skal man altid være opmærksom på, og en elbils oplyste rækkevidde er derfor aldrig 100% præcis. Det er et estimat. Få mere information i vores Elbilsportal.

**Den oplyste trækvægt er de officielle tal, men der kan være variationer samt begrænsninger. Kontakt altid en salgskonsulent for den præcise og individuelle trækvægt, den specifikke bil er godkendt til, eller om muligheden for at få originalt træk eftermonteret inden levering.

De (ikke) kedelige tal

Elbilsportalen

Den elektriske bølge er stærk - bliv klogere på vores elektriske modeller, termer, ladetider, fordele, ulemper og meget meget mere.

Se mere her

Hvor skarp er du på EQA & EQB? Prøv vores quiz!

Standardudstyr og udstyrspakker.
Udvalgt standardudstyr
Premium-pakke
AMG udstyrspakken
Night-pakken
Førerassistent-pakken

Data og ladetider

Ydelse: 190 hk - 292 hk
Tilladt trækvægt: 750 kg / 1.800 kg
Rækkevidde: 436 - 530 km.
Batterikapacitet: 66,5 kWh
Kan lade med op til: 100 kW

DC-hurtiglader 350 kW - 10-80%*: 35 minutter
DC-hurtiglader 60 kW - 10-80%*: 1 time og 5 min.
Offentlig lader 7,4 kW - 10-100%: 8 timer og 55 min.
Wallbox 11 kW - 10-100%*: 6 timer

EQA Størrelsesguide

Får du det hele med?
En luksusbil skal både være komfortabel, sikker og byde på køreglæde. Men den skal også være praktisk og rummelig i hverdagen. Et behov, som kan påvirke købsbeslutningen, for langt de fleste af vores kunder. Og spørgsmålene er derfor også mange. Du kan få svar på det meste, ved hjælp af vores Størrelsesguides.

Nogle af vores yndlings(lak)farver

EQA kommer selvfølgelig i et hav af lakfarver. Sandt, de fleste af vores er i de mere "sikre" farvevalg, som den lækre 'Mountaingrå', den elegante 'Cosmos sort' og den moderne 'Polarhvid'. Men du kan også finde biler i de mere friske farver som 'Iridiumsølv', som kan skille sig ud på vejene og som virkelig fremhæver bilens linjer. Eller måske den smukke 'Patagoniarød', der er udviklet af Mercedes' MANUFAKTUR afdeling, som laver, udvælger og skaber lakfarver samt læderkabiner i højeste kvalitet.

Mountaingrå (metallak)

Polarhvid

Iridiumsølv (metallak)

Denimblå (metallak)

Patagoniarød (MANUFAKTUR)

Cosmos sort

Rosaguld (metallak)

Mountaingrå Magno (MANUFAKTUR)

 

Hvad siger ejerne om EQA & EQB?

"Efter halvandet år som elbilsejer, har jeg lige knap kørt 90.000 km og cirka 300 km dagligt til og fra arbejde. En lang strækning, men alligevel en strækning min bil fint har kunne klare i hverdagen. Der har da været dage, hvor jeg har været nødt til at lade undervejs på langturene, men det er et fåtal - også trods temperaturer under frysepunktet i lange perioder. Den frygtede 'rækkeviddeangst' er bestemt gjort til skamme for mig, og jeg nyder hver dag at kunne sætte mig ud i en forvarmet bil med masser af komfort, hvilket også er en af grundene til at jeg aldrig kommer til at vælge andet end elbil fremadrettet som markedet ser ud lige nu.” - Claus H, EQB 300 4MATIC

Udvalgte highlights

Kom med indenfor

Kabinen i EQA er et sted for de kræsne. Her er højt til loftet, en høj siddeposition, kvalitetsmaterialer, flotte skærme og lækre detaljer.

EQA er baseret på den diesel/benzin-drevne GLA, som så samtidig minder meget om kabinen i B-Klassen. Så er man allerede vant til dem, så vil kabinen i EQA bestemt føles meget genkendelig og hjemlig. 

Lydsystemer

Vælger man en EQA med Premium-pakken får bilen det vellydende og højtydende MB Sound System, som er et opgraderet lydanlæg med blandt andet en subwoofer i bagagerummet og en forstærker. Det spiller godt og vil tilfredsstille de flestes behov.

Er du derimod til klar, høj og fremragende lyd skal du vælge en EQA med Burmester lydanlægget. Burmester® Surroundsound-systemet har en samlet effekt på 590watt og er udstyret med 12 højttalere.

Førsteklasses teknologi

EQA kan fås med en masse teknologi, som du ellers før i tiden kun kunne finde i E- og S-Klasserne. Du kan f.eks. få en med 360 grader parkeringskamera, som ved hjælp af kameraer hele rundt, kan danne et grafisk billede af bilen oppefra og alt hvad der er omkring den. Du kan selvfølgelig også få EQA med et lækkert HUD (head up display) der viser din rute, hastighed mm. i forruden over rattet, du kan få et stort panorama glastag der kan åbnes op og meget mere.

En luksus kabine

Kabinen i EQA oser af luksus og med et tydeligt fokus på det ekstra særlige. Materialerne er som udgangspunkt i kunstig læder (ægte læderkabine kan dog tilkøbes) samt elementer i bæredygtige og genanvendte genbrugsmaterialer. Sæderne i EQA er en god blanding af faste og bløde, hvor du og dine medpassagerer snildt kan bruge mange timer, uden at opleve ubehag. Vælger du en model med AMG-sportspakken er kabinen udført med blød mikrofiber, røde syninger og et sportsrat, der nærmest kan betegnes som kunst! Og så gør det jo bestemt heller ikke noget, at EQA er blandt de allermest sikre biler i sin klasse.

2x 10.25" skærme

EQA er som standard (i hvert fald i vores) udstyret med det store widescreen cockpit, der består af to lækre og skarpe displays. Ét til føreren, der viser alt fra navigation, forbrug, rækkevidde, medier og meget mere. Dette kan let og hurtigt tilpasses efter behov, og så kan du også skifte tema, så du kan matche dine aktuelle ønsker eller præferencer til farverne, udseendet og indholdet.

Skærmen i midten hedder en medieskærm. Den er touch-følsom, men kan også styres via touchpad eller stemmestyring. Her får du din store navigation, informationer, mediestyring, indstillinger og meget mere. 

Elektriske forsæder med memory

Mange af vores EQA'ere er udstyret med fuldt-elektriske forsæder. Har man dem i sin bil, så har man også memory-funktionen. Her kan du gemme op til 3 forskellige sædeindstillinger per sæde, så både din almindelige favorit-indstilling er gemt, din "afslappede langsturs"-indstilling og måske din bedre halvdels? Sædernes hukommelse er også variabel alt efter hvilken profil der er logget ind i bilen, så hvis din voksne datter skal låne bilen, og hun har en profil aktiveret, så er det hendes tre indstillinger der er gemt. Smart!

Et rummeligt bagsæde

Selvom EQA er vores mindste elbil er der stadig godt med benplads på bagsædet. Bemærk dog, at man grundet batteri under bilen, har lidt mindre støtte under lårene på bagsædet, og dette kan være til gene for personer der i den høje ende. Der er naturligvis ISOFIX til to autostole, et armlæn i midten samt luftdyser til passagerne bagi. 

Ambientebelysning

EQA har det efterhånden velkendte ambientebelysning. Her kan du vælge i mellem 64 forskellige farver eller et predefineret tema - eller slukkes helt, hvis det ikke lige er dig. Selvom det blot er lir i kabinen, så giver det en fantastisk ambience og stemning i kabinen når mørket er faldet på. Som noget unikt for elbilerne har elementet over handskerummet også sin egen ambientebelysning.

Touchpad

Mellem forsæderne finder du en lille touchpad i EQA. Den er desværre forsvundet i den faceliftede udgave, men indtil videre kan du stadig nyde at have den i kabinen. Med den kan du nemlig let og intuitivt skifte mellem sange og radiostationer, du kan scrolle mellem de forskellige menuer og funktioner i medieskærmen eller indstille navigationen - og samtidig holde fokus på vejen imens. Der er haptisk feedback i touchpad'en, altså at der vil være en lille vibrationen når du trykker på eller bruger en funktion.


Barnevognstesten bestået

Selvom EQA er vores mest kompakte model, altså marketing-sprog for mindste, så fik vi alligevel plads til en barnevogn relativt let. Og dermed har den bestået barnevognstesten i vores Størrelsesguide.

Generelt ville vi dog ikke anbefale EQA til børnefamilierne med små børn. Den er nemlig stadig baseret på A-Klassen, og selvom bagagerummet klart er højere og mere praktisk, så ville det være besværligt at få plads til meget mere end barnevognen. Her vil vi altid anbefale dens søster-model EQB, som er designet og oplagt til børnefamilierne.


Teknologi & sikkerhed

Din næste EQA kan vælges med en lang liste af ekstraudstyr, teknologi og funktioner. Men den kommer skam også med en masse standardudstyr, som f.eks. det lækre widescreen-cockpit (to 10.25" displays), ambientebelysning i 64 farver, samt det innovative MBUX styresystem. Sikkerheden er også på det højeste og mest intelligente niveau - som i alle vores andre Mercedes-modeller.


En høj indstigning

EQA er måske en lille SUV, men det betyder også at du får en høj indstigning og højt til loftet. Det gør det ikke kun let at komme ind i bilen, men det gør det også behageligt og giver et godt overblik over vejen, når først du sidder bag rattet. Undervognen er også forhøjet så der er mere frihøjde til den ekstra vægt som batteriet giver, men altså også mere frihøjde til fartbumpene og eventyr. Og vælger du en EQA 300 eller 350 får du to elmotorer og dermed også 4MATIC firehjulstræk.


Den elektriske EQB kan kobles op til din Mercedes Me app, som du kan installere på din (og andre i husstandens) smartphone. Herefter kan du se data om bilen, men du kan også styre en masse funktioner som f.eks. at åbne soltaget, låse bilen op, tjekke om alle dørene er lukket, se hvor bilen er henne, holde øje med informationer som dit gennemsnitlige strømforbrug, hvor meget strøm der er på bilen og meget mere.

-  Planlæg forklimatisering og afgangstider
-  Se hvor du kan køre hen på batteriniveauet
-  Indstil dine ladeprogrammer
-  Søg efter ladestandere i hele landet
-  Planlæg ruten inden du tager afsted
-  Se status på opladningen og hvornår den er opladt

 

Funktionerne er gratis i 3 år/36 mdr efter bilens første registrering.
Herefter kan de tilkøbes via Mercedes Me appen.

Mere information om EQA

Se udvalget

Se størrelsesguide

Læs mere om modellen

Benzin/diesel alternativ?