Udvid filter
Mercedes-Benz CLA
___

 

Det var i 2004 at den originale Mercedes-Benz CLS startede hele 4-dørs Coupé segmentet. Og her i den nyeste generation af den mindre CLA Coupé, har man bestemt viderebragt de gode gener, fra dens trendsættende forfader. Det er de rammeløse døre, smalle sideruder, svingende taglinie og elegante fremtoning, der definerer en ægte 4-dørs Coupé. Og CLA har selvfølgelig også alle ingredienserne til at fuldende den originale opskrift. For ligesom at en 2-dørs Coupé altid har udstrålet sportslighed, eksklusivitet og designkunst, så byder CLA også på det hele - bare inklusiv det praktiske ved 4 døre og benplads på bagsædet. Du kan også vælge CLA som en 'Shooting Brake', der tilbyder mere bagagerumsplads, og lofthøjde på bagsædet.

Det er ikke kun udseendet der er sportsligt. CLA byder på et andet bagtøj og en bredere hjulafstand, end i A-Klassen den er baseret på, og tilbyder derfor den mest dynamiske køreoplevelse i Mercedes' kompakte modelprogram. 

 

Alle stjerner får et ansigtsløft.

Det gælder også denne model, som nu er kommet i en faceliftet udgave, der frisker eksteriør og interiøret op samt tilføjer den nyeste teknologi til multimedierne, skærmerne, nyt ratdesign, forbedrede førerassistenter osv. Da vi ikke har, eller udelukkende har, disse facelift-udgaver endnu, vil denne oversigt tage udgangspunkt i den nuværende model/pre-facelift. Der vil dog kunne forekomme billeder af den nyeste også.

Motorudvalget

Gældende for standardmodel med standard hjulmontering.
Informationerne er vejledende.

CLA fås udelukkende med topmoderne og effektive 4-cylindrede motorer med turbo. De kommer med forhjulstræk (eller 4MATIC firehjulstræk som tilvalg) samt en effektiv og hurtig 7-gearet DCT aut. gearkasse, mens en forstærket og forbedret 8-gear DCT findes i diesel-modellerne 200d og 220d samt plug-in hybriden 250e.

Bliv lidt klogere på vores tre mest populære CLA modeller:

CLA 250 e

Plug-in hybriden byder på en elektrisk rækkevidde på op til 68 km og et behageligt hybrid-system. Bagagerummets størrelse er næsten upåvirket, og du får en samlet ydelse på hele 218 hk!

Motor: 1,3 4-cyl. (benzin) + 75 kW elmotor
Samlet ydelse: 218 hk. / 450 Nm.
Batteri: 15.6 kWh Lithium-Ion
Rækkevidde: op til 68 km*
0-100 km/t: 6,9 sek.

Gearkasse: 8G-DCT aut.
Trækvægt*: 1.600 kg**

CLA 200 d

En ægte favorit blandt vores kunder. Mercedes' 2,0 dieselmotor byder ikke blot på en ubesværet fremdrift og rigeligt med overhalings-kræfter, men også et imponerende lavt forbrug samt udledning.

Motor: 2,0 4-cyl. (diesel)
Ydelse: 150 hk. / 320 Nm
Forbrug: 25,6 km/l*
0-100 km/t: 8,4 sek.*

Gearkasse: 8G-DCT aut.
Trækvægt*: 1.600 kg**

CLA 250 4MATIC

Den stærke og ekstra sportslige CLA, som både byder på komfort og en dynamisk køreoplevelse. Dens 2,0 benzinmotor leverer 224 hestekræfter ned til alle hjulene - der er lagt op til sjov.

Motor: 2,0 4-cyl. (benzin)
Ydelse: 224 hk. / 350 Nm
Forbrug: 16,7 km/l*
0-100 km/t: 6,4 sek.*

Gearkasse: 7G-DCT aut.
Trækvægt*: 1.800 kg**

*Den oplyste data er de officielle tal, men kan variere alt efter karroseri, model, ekstraudstyr og hjul. Elektrisk rækkevidde og forbrug påvirkes af faktorer som kørestil, om bilen forklimatisereres, terræn samt vejr- og temperaturforholdene. Dette skal man altid være opmærksom på, og en elbils oplyste rækkevidde er derfor aldrig 100% præcis. Det er et estimat. Få mere information i vores Elbilsportal.

**Den oplyste trækvægt er de officielle tal, men der kan være variationer samt begrænsninger. Kontakt altid en salgskonsulent for den præcise og individuelle trækvægt, den specifikke bil er godkendt til, eller om muligheden for at få originalt træk eftermonteret inden levering.


CLA fås som

4-dørs Coupé

Den klassiske og elegante Mercedes-sedan men med en svingende taglinje og rammeløse døre. Den er mindre praktisk, men "wow-faktoren" er altså bare stor her.

Shooting Brake

Den smukke Shooting Brake stationcar er en mere familievenlig version, der byder på et mere praktisk bagagerum og betydeligt mere lofthøjde til dem på bagsædet.

Det giver sig selv, at den mest sportslige kompakte Mercedes bliver til en fantastisk sportsvogn. Den fås som GTI'en CLA 35 eller som det hidsige banemonster; CLA 45 S

De (ikke) kedelige tal

CLA SB Størrelsesguide

Får du det hele med?
En luksusbil skal både være komfortabel, sikker og byde på køreglæde. Men den skal også være praktisk og rummelig i hverdagen. Et behov, som kan påvirke købsbeslutningen, for langt de fleste af vores kunder. Og spørgsmålene er derfor også mange. Du kan få svar på det meste, ved hjælp af vores Størrelsesguides.

Standardudstyr og udvalgte udstyrspakker

Udvalgt standardudstyr
Premium-pakke
Premium-pakke Plus
AMG Line udstyrspakken
Night-pakke
Førerassistent-pakken

Nogle af vores yndlings(lak)farver

CLA kommer selvfølgelig i et hav af lakfarver. Sandt, de fleste af vores CLA'ere er i de mere "sikre" farvevalg, som den lækre 'Mountaingrå', den elegante 'Natsort' og den moderne 'Polarhvid'. Men du kan også finde biler i de mere friske farver som 'Solgul', som kan skille sig ud på vejene og som virkelig fremhæver bilens smukke linjer. Eller den flotte 'Patagoniarød der er en MANUFAKTUR specialudviklet lak, som svinger mellem mørkerød, en lysere rød og orange i sollyset.

Mountaingrå (metallak)

Polarhvid

Iridiumsølv (metallak)

Patagoniarød (MANUFAKTUR)

Natsort

Solgul

Rosaguld (metallak)

Denimblå

Udvalgte highlights

 

Premium & Premium PLUS

En CLA kommer med en masse lækkert standardudstyr - men er du til teknologi, måske god lyd eller bare fan af lir? Det kender vi! Og så skal du overveje en CLA med Premium-pakken. Her får du blandt andet ambiente-belysning i kabinen, der kan vælges imellem 64 forskellige farver, du får også et stort 12.25" instrumentdisplay (standard er 7"), et opgraderet lydsystem med subwoofer, og det praktiske Keyless-Go. Så kan du åbne og låse bilen helt uden at skulle trykke på nøglen.

Du kan også vælge den helt store Premium-pakke PLUS, der oveni Premium-pakken, tilføjer et stort panoramaglastag der kan åbnes op, dækkes til eller vippes op for bedre ventilation. Du får også fuldt-elektriske forsæder med memory-funktion og de imponerende, intelligente Multibeam forlygter.

 

Den atletiske fætter

CLA er vores mest sportslige kompakte model. Og det er ikke kun udseendet der oser af 'sport'. Den deler platform med blandt andre A-Klassen og GLA, men skiller sig ud ved at være lavere, har en bredere undervogn og er skarpere i styretøjet. Bare rolig, komforten er stadig i verdensklasse, men den byder op til mere dynamisk kørsel. De fleste er udstyret med AMG-sportspakken, der blandt andet tilføjer 18" AMG fælge, AMG eksteriør styling, sænket undervogn, ventilerede bremser, sportssæder, fladbundet sportsrat mm.

Er det dynamisk kørsel og motorydelse, du søger i en CLA? Så vil vi anbefale den hidsige CLA 250 4MATIC med 224 hestekræfter og firehjulstræk. Eller CLA 35 AMG der byder på den samme motor og firehjulstræk, men som har fået den store AMG-tuning, kontante gearskift, AMG udstødning, forbedret køling og en strammere undervogn.

 

Stationcar'agtig

Som 4-dørs coupé er CLA bare gudesmuk, men dens upraktiske sedan-bagagerum og mindre døråbning til bagsædet, er ikke just oplagt til børnefamilierne eller til dig, der bare ønsker mere plads i bagagerummet uden at skulle gå på kompromis med det flotte design. 

Kraftigt inspireret af dens større CLS Shooting Brake forgængere, kan CLA Shooting Brake opfylde mange af de behov, som man søger i en kompakt familiebil. Den giver et noget mere praktisk bagagerum (og elektrisk bagklap er standard), en lettere adgang til f.eks. en autostol grundet den større døråbning samt mere lofthøjde, til dem på bagsædet. En stationcar med lidt mere 'wow'.